Solfångare

Solfångarna är speciellt framtagna för att användas ihop med solvärmepumpar. Under sommarhalvåret producerar de värme och varmvatten direkt till hushållet och under uppvärmningssäsongen ”förvärmer” solfångarna vätskan från ditt borrhål eller ytjordvärme innan den leds in i värmepumpen. Solfångarna saknar rörliga delar och är byggda helt i aluminium. Det kraftiga och tåliga täckglaset på 3 mm tål både värme och snölast.

Solfångarna består av enheter om ca 2 m2 och väger endast 36,6 kg per enhet. Dessa kan sedan kopplas i serier med upp till 5 enheter i varje set. Solfångarna monteras på en ram av aluminiumprofiler ovan yttertakets ytskikt eller på en benställning på mark/platt tak (tillbehör). Både solfångare och fästkonstruktioner är av aluminium vilket innebär att de vanligen kan lyftas på plats för hand.

Enligt Sveriges Tekniska Forskningsinstituts normer levererar solfångarna 338 kWh per m2 och år, vid en genomsnittlig temperatur på 50°C. Stora volymer och färdiga satser ger dig gynnsamma priser. Självfallet är solfångarna ROT-avdragsberättigade vilket gör dessa ytterst prisvärda. Solfångarna levereras i färdiga set om 6, 8, 10, 12, 16 eller 20 kvadratmeter inklusive röranslutningskit och montagesats för sluttande tegeltak. Fler tillbehör finns!

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates